Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maktmisbruk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en ny avtale som er inngått mellom Forsvarsdepartementet og de ansattes organisasjoner kan leger som tjenestegjør i Afghanistan tjene opp til 140 000 kroner i måneden, mot 95 000 kroner nå. Avtalen som kom i stand som et hastetiltak ved den akutte mangelen på kirurger i høst og som gjelder fram til 1. april, gjorde det mulig for leger å tjene opptil 130 000 kroner i uka. Selv om den nå avløses av noe mer edruelig godtgjørelse, vil summene for de fleste nordmenn fortone seg som over grensen.

Til sammenlikning tjener en vervet soldat i Afghanistan 42 000 kroner i måneden med alle tillegg, altså nesten 100 000 kroner mindre enn legen. Og soldatene løper utvilsomt en større risiko for sitt liv enn legene, hvis fremste oppgave er å behandle sårete og hovedsakelig arbeider under sikre forhold. Vi er ikke imot at medisinsk spesialkompetanse i et høyrisikoområde skal lønnes godt. Legenes tilstedeværelse i Afghanistan er dessuten helt nødvendig. Men den ideelle legerolle blekner unektelig når dyktige forhandlere presser fram godtgjørelser som dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media