Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maktspillet ble avslørt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Så var det Tormod Hermansens tur til å legge seg på rygg. Den mektige Telenor-sjefen hadde ikke noe valg etter avsløringen om at han hadde gått bak regjeringens rygg og informert Arbeiderpartiet og Høyre om fusjonsplanene med Telia. Det var selvsagt en helt uakseptabel framgangsmåte. Hans forklaring, som Telenor fastholdt i går, om at de to partiene burde være informert før lekkasjen kom, står overhodet ikke til troende. Han var ute i annet ærend.
  • Han fikk det som han ville etter Stortingets hastebehandling torsdag. Triumferende kunne han gjenoppta forhandlingene med Telia. Men hans maktspill ble avslørt. Hvis Hermansen ikke hadde beklaget sin opptreden i går, kunne ikke regjeringen hatt tillit til ham. Så enkelt er det.
  • Men saken er ikke ute av verden med det. Både Thorbjørn Jagland og Jan Petersen står frynset tilbake. De spilte uvitende da nyheten sprakk om at regjeringen hadde stoppet fusjonsforhandlingene. Nå vet vi at de var informert på forhånd, og det av selveste Hermansen. Men de valgte å spille på lag med Hermansen mot regjeringen, og utnyttet saken for alt den var verdt under Bondeviks 100-dagersfeiring. Heller ikke i Stortinget dagen etter sa de noe om at var informert av Telenor. Det var ingen grunn for dem til å spille overrasket og sjokkert. Når vi nå vet hva som skjedde bak kulissene, har deres troverdighet fått en alvorlig knekk. Hvordan skal de forlange å bli trodd neste gang de klyver opp på barrikadene?
  • Det er mulig det er vanlig at Jagland har fortrolig kontakt med gamle partivenner i framtredende statlige posisjoner også etter høstens rollebytte. Nestleder Hill-Marta Solberg sa i går at Hermansens opptreden overfor Stortinget var uproblematisk. Det er oppsiktsvekkende. Med Jan Petersen er det verre. At han har opptrådt uryddig overfor regjeringen og offentligheten, får så være. Men han skylder sine partifeller en forklaring når han vender hjem fra USA. Hans posisjon i Høyre blir ikke sterkere etter dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!