NEW YORK: Her er en av de mange store ballongene som ble ført rundt i gatene i New York under paraden. Foto: REUTERS/Mike Segar/NTBScanpix
NEW YORK: Her er en av de mange store ballongene som ble ført rundt i gatene i New York under paraden. Foto: REUTERS/Mike Segar/NTBScanpixVis mer

Makulerte politidokumenter var konfetti under «Thanksgiving»-opptog

Inneholdt blant annet informasjon om Mitt Romney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke gikk tusenvis av mennesker ut i gatene i New York for å se den spektakulære «Thanksgiving»-opptoget, som ble arrangert av Macy's.

Hvert år blir det brukt konfetti i opptoget, årets konfetti har gitt hodebry.

Mitt Romney Da Seul Finkelstein så nærmere på papirbitene på bakken la han merke til at den blant annet besto av makulerte dokumenter fra politiet i Nassau County, skriver Reuters.

Det ble blant annet funnet hendelsesrapporter med navn, fødselsnummer og bankinformasjon til ansatte i politiet. Det ble også funnet dokumenter som omhandlet Mitt Romneys presidentdebatt på et universitet utenfor New York City.

- Det var over alt, sa Finkelstein, som meldte ifra til politiet om dokumentene han hadde funnet, til Reuters.

- Svært bekymret Mandag sa politiet i en uttalelse at de var svært bekymret over meldingene om at dokumenter var på avveie, de etterforsker nå saken for å finne ut hvordan dokumentene havnet blant konfettien.

Konfettien som vanligvis brukes i opptoget er flerfarget, og produsert for anledningen, og er ikke biter av revet papir, sa en talsmann for Macy's i en e-post til Reuters.

Tilskuere pleier også å ta med egen konfetti til opptoget. Saul Finkelstein sa at både tilskuere og deltakere kastet de makulerte dokumentene på hverandre.

KONFETTI: Søppel og konfetti lå igjen på gata etter paraden som gikk i New Yorks gater i forrige uke. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTBScanpix
KONFETTI: Søppel og konfetti lå igjen på gata etter paraden som gikk i New Yorks gater i forrige uke. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTBScanpix Vis mer