Malala: - Erna Solberg er en stor inspirasjon

- Fred i Syria starter med skolegang, sier Malala og den syriske flyktningen Mazon Al Mellehan.

MØTTE JENTENE Et av Erna Solbergs møter i London i dag var med fredsprisvinner Malala Youzafzai og Mezon Al Mellehan, som er flyktning fra Syria og bosatt i Newcastle. De tre er enige om betydningen av utdanning for barn i en flyktningetilværelse, slik at ikke generasjoner mister skolegang.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MØTTE JENTENE Et av Erna Solbergs møter i London i dag var med fredsprisvinner Malala Youzafzai og Mezon Al Mellehan, som er flyktning fra Syria og bosatt i Newcastle. De tre er enige om betydningen av utdanning for barn i en flyktningetilværelse, slik at ikke generasjoner mister skolegang. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Fredsprisvinner Malala Yousafzai og Norges statsminister Erna Solberg har møttes flere ganger. De deler engasjentet for utdanning for alle barn, og særlig for jenters rett til utdanning. Malala var et av de store navnene på den internasjonale utdanningskonferansen i Oslo i fjor sommer.

Skole avgjørende I dag møttes de igjen i London, under den store giverlandskonferansen for Syria.

Solberg hadde et tyve minutter langt møte med Malala og den syriske flyktningen Mazon Al Mellehan, som nå bor i Storbritannia.De unge kvinnene mener utdanning av avgjørende, også for å få til varig fred.

- Veien til fred starter i dag, var det optimistiske budskapet fra Al Mellehan.

Hun sier hun håper å kunne vende tilbake til Syria.

Både hun og Malala takket Norge og den norske statsministeren for at en stor del av bistanden går til å gi skole til barn i konflikt og på flukt. Norge bevilger 350 millioner kroner i år til

- Erna inspirerer På spørsmål fra Dagbladet om deres samarbeidet mellom den norske statsministeren og henne selv, sier Malala at Solberg er en stor inspirasjonskilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer