Malala (14) kritiserte Taliban på blogg - ble skutt

Hennes lidenskap for utdanning falt ikke i smak hos Taliban, som forbød utdanning for jenter i hennes hjemby.

FRITTALENDE: Malala Yousufzai (14) er hardt skadet etter at Taliban skjøt jenta i dag. 14-åringen er kjent for å være svært frittalende. Foto: Hazart Ali Bacha / Reuters / NTB Scanpix
FRITTALENDE: Malala Yousufzai (14) er hardt skadet etter at Taliban skjøt jenta i dag. 14-åringen er kjent for å være svært frittalende. Foto: Hazart Ali Bacha / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Malala Yousufzai blogget om Taliban og omtalte dem i kritiske ordelag. I dag ble hun skutt og alvorlig såret i et angrep, som Taliban tar på seg skylden for. Årsak: jentas aktivistiske bloggaktivitet.

Skjøt mot en skolebuss I dag oppsøkte bevæpnede personer den unge jenta og skjøt mot en skolebuss som 14-åringen befant seg i. Malala og to andre klassekamerater er alvorlig skadet etter hendelsen, men 14-åringen skal være utenfor livsfare.

Den pakistanske fraksjonen av Taliban har tatt ansvar for angrepet, opplyste Ihsnaullah Ishan overfor CNN. Ishan fungerer som talsperson for Taliban. 

Ifølge ham skyldes skyteepisoden 14-åringens aktivistiske blogging. Angrepet skjedde i Swat-dalen nordvest i Pakistan, en av de mest konservative regionene i landet. Taliban kontrollerte dalen fram til 2009 da militæret igjen overvant kontrollen.

Fryktet halshogging I fjor sa Malala til CNN at hun fryktet å bli halshogget av Taliban på grunn av sin lidenskap for utdanning. Under deres styre pleide de å marsjere inn i husene til folk for å sjekke om de så på TV eller studerte, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer