Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malala er utskrevet fra sykehuset

Skal hvile etter hodeskalleoperasjon.

SKREVET UT :Malala Yousufazi har gjennomgått en vellykket operasjon. Hun har blant annet fått satt i deler av ny hodeskalle. Foto: AFP / QUEEN ELIZABETH HOSPITAL
SKREVET UT :Malala Yousufazi har gjennomgått en vellykket operasjon. Hun har blant annet fått satt i deler av ny hodeskalle. Foto: AFP / QUEEN ELIZABETH HOSPITAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Malala Yousafzai har fått forlate sykehuset i Storbritannia, hvor hun har vært til behandling etter at hun ble skutt i Pakistan i fjor, melder NTB.

Malala ble skutt i hodet av tilhengere av Taliban i Pakistan 9. oktober i fjor. Væpnede menn tok seg inn i skolebussen og skjøt henne i hodet på vei hjem fra skolen. Malala ble fløyet til Storbritannia, der hun er innlagt på et sykehus i Birmingham.

Bakgrunnen er Malalas engasjement for jenters rett til skolegang. 11-årig aktivist Allerede i 2009 skrev hun ei anonym dagbok for BBC Urdu om å leve under Taliban.

Hun ble brakt til et sykehus i Pakistan og senere fløyet til Storbritannia. Engasjementet rundt 15-åringen har vært stort, og for første gang siden oktober har hun denne uken fått forlate sykehuset etter at hun blant annet har fått operert inn en hodeskalledel.

- Hun slapper av i familiens midlertidige hjem i Birmingham for å hente krefter og kommer til sykehuset bare for etterkontroller, sier legen hennes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!