ÅPNET SKOLE FOR SYRERE:  I sommer åpnet Nobelprisvinner Malala Yousafzai (midten) opp en jenteskole i Libanon, helt på grensa til Syria. Skolen skal gi kvalitetsutdannelse til mer enn 200 syriske jenter som er flyktninger i Bekaadalen. - På vegne av alle verdens jenter krever jeg at våre ledere investerer mer i bøker enn i kuler. Bøker, ikke kuler, vil lage vei mot fred og utvikling, sier hun. Foto: Balkis Press / Scanpix
ÅPNET SKOLE FOR SYRERE: I sommer åpnet Nobelprisvinner Malala Yousafzai (midten) opp en jenteskole i Libanon, helt på grensa til Syria. Skolen skal gi kvalitetsutdannelse til mer enn 200 syriske jenter som er flyktninger i Bekaadalen. - På vegne av alle verdens jenter krever jeg at våre ledere investerer mer i bøker enn i kuler. Bøker, ikke kuler, vil lage vei mot fred og utvikling, sier hun. Foto: Balkis Press / Scanpix Vis mer

Malala fikk bare A-er på vitnemålet

Pappaen, Ziauddin Yousafzai, tvitrer stolt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredsprisvinner Malala Yousafzai lot seg ikke intervjue i forkant av utdeling til Nobels fredspris fordi hun måtte forberede seg til eksamen. Nå har arbeidet gitt resultater.

- Min kone Toor Pekai og jeg er stolte av at Malala fikk seks A* og 4-er. #utdanning for alle barn, skriver faren på sin Twitterkonto i dag.

Yngste fredsprisvinner Tidenes yngste fredsprisvinner har gått på Edgbaston videregående skole i Birmingham. Her har hun studert siden hun kom til Storbritannia etter at Taliban forsøkte å drepe henne for den modige jentas kamp for utdanning i Swat-dalen i Pakistan.

Malala høstet ikke bare seks-ere, men også seks seksere med stjerne bak: Det var i fagene matte, fysikk, biologi og religiøse studier at hun fikk 6*, ifølge faren.

- Ikke bare til meg Malala Yousafzai delte fredsprisen for 2014 sammen med inderen Kailash Satyarthi, som i en årrekke har jobbet mot barnearbeid. Malala hadde kjemp på skolen i Birmingham da hun fikk beskjed om den gjeve prisen. I tråd med sine idealer om hvor viktig skolegang er, valgte 17-åringen valgte å fullføre skoledagen, før hun kom ut og takket verdenspressen.

- Jeg er beæret over å være den første pakistaneren og den første unge personen som får denne prisen, sier Malala Yousafzai.

Malala gikk på podiet på et bibliotek i sentrum av Birmingham og takket for prisen. 

- Nobel-prisen er ikke bare til meg, den er til alle barn som er stemmeløse - som har rett til å bli hørt, sier Malala i fjor.

Nå er videregående skole gjennomført med toppkarakterer og Malala kan bruke enda mer tid sin kjernesak: Utdanning til alle.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer