I OSLO: 
Malala sammen med Kjell Magne Bondevik og Arina Aamir Sheikh (8) på vei til pressekonferanse i Oslo sentrum i dag  morges.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I OSLO: Malala sammen med Kjell Magne Bondevik og Arina Aamir Sheikh (8) på vei til pressekonferanse i Oslo sentrum i dag morges. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Malala: Jeg fortjener ikke fredsprisen ennå

16 år gamle Malala Yousafzai er i år som i fjor nominert til Nobels fredspris, men hun sier selv at hun ikke fortjener den - ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Jeg er glad mennesker fortsatt mener at jeg burde få prisen, men jeg føler at jeg må gjøre mer, sier Malala til NTB. Hun forteller at hennes mål er at alle barn i verden skal gå på skole.

- Jeg fortjener den kanskje litt allerede, men jeg har bare akkurat begynt. Men ja, når jeg har nådd mitt mål, da fortjener jeg det, sier hun.

Malala ble verdenskjent etter at hun 14 år gammel ble skutt i hodet av Taliban fordi hun blogget om barns og kvinners rettigheter. Hun har ikke latt seg skremme til taushet og var en av favorittene til Nobels fredspris i fjor, og også i år er hun nominert.

Den pakistanske skolejenta bor nå i Birmingham i Storbritannia sammen med familien.

(NTB)