Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malala kan tenke seg å bli statsminister i Pakistan

Fredsprisvinneren Malala Yousafzai sier hun vil tjene sitt land og gjerne som statsminister i Pakistan.

STATSMINISTER? Fredsprisvinneren Malala Yousafzai vinker til skolebarna som hedret henne onsdag formiddag utenfor Nobels Fredssenter i Oslo. Foto: AFP / Scanpix / VEGARD WIVESTAD GROTT
STATSMINISTER? Fredsprisvinneren Malala Yousafzai vinker til skolebarna som hedret henne onsdag formiddag utenfor Nobels Fredssenter i Oslo. Foto: AFP / Scanpix / VEGARD WIVESTAD GROTT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier hun i et intervju i Oslo med det britiske kringkastingsselskapet BBC, i programmet «Hardtalk».

- Jeg vil tjene mitt land, og min drøm er at mitt land blir et utviklet land og at jeg får se hvert barn få utdanning, sier 17 år gamle Yousafzai.

Hun ble inspirert av Benazir Bhutto, ei kvinne som to ganger var statsminister i Pakistan før hun ble angrepet og drept under et valgmøte i 2007, forteller hun.

- Hvis jeg kan tjene mitt land best gjennom politikken og gjennom å bli statsminister ville jeg avgjort velge det, sier hun.

Hun kaller det en stor ære å få Nobels Fredspris sammen med Kailash Satyarthi.

- Nå er denne fredsprisen veldig viktig for meg og den har virkelig gitt meg håp, mer mot, og jeg føler meg sterkere enn før fordi jeg ser at mange folk er med meg, sier Malala Yousafzai til BBC.