Malala omstridt i hjemlandet

I Pakistan ser mange på fredsprisvinner Malala Yousafzai med stor skepsis.

IKKE BARE POPULÆR: Malala Yousafzai, her under en pressekonferanse i en syrisk flyktningleir i Jordan, er omstridt i hjemlandet. Foto: JAMAL NASRALLAH / EPA
IKKE BARE POPULÆR: Malala Yousafzai, her under en pressekonferanse i en syrisk flyktningleir i Jordan, er omstridt i hjemlandet. Foto: JAMAL NASRALLAH / EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mennesker i Pakistan har en oppfatning om at hun jobber for Vesten, de er mistenksomme mot henne, sier journalisten og statsviteren Raja Faisal.

Han sier at både regjeringen og landets mektige militære støtter 17-åringen, men blant folk på landsbygda er det annerledes.

- Noen tror at hun brukes av CIA for å samle støtte til droneangrepene i Pakistan og krigen mot terror, som mange anser er en krig mot islam, sier Faisal til nyhetsbyrået TT.

Malala kommer fra Swat-dalen, og her preges holdningene til henne av en blanding av mistenksomhet, frykt og sjalusi, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Mange mener også at hun er blitt heiet fram av en far som forguder henne.

For ett år siden, da hun også var blant favorittene til å motta fredsprisen, var sosiale medier fulle av negative karakteristikker.

«Vi hater Malala Yousafzai, en CIA-agent», lød en av meldingene.

(NTB)