PÅGREPET:  Angriperne som skjøt og nær drepte den pakistanske skolejenta Malala Yousafzai, er pågrepet, opplyser hæren i Pakistan. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.
PÅGREPET: Angriperne som skjøt og nær drepte den pakistanske skolejenta Malala Yousafzai, er pågrepet, opplyser hæren i Pakistan. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix. Vis mer

Malalas angripere tatt av politiet

Opplyser hæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Angriperne som skjøt og nær drepte den pakistanske skolejenta Malala Yousafzai, er pågrepet, opplyser hæren i Pakistan.

Livet totalsnudd
Den 9. oktober i fjor, ble 15-år gamle Malala skutt i hodet av Taliban utenfor skolen sin i Swat-dalen i Pakistan. Hennes «forbrytelse» var å være en forkjemper for at også jenter må få ordentlig skolegang.

Skuddene mot den pakistanske tenåringen fikk en hel verden til å reagere med sjokk og vantro. Folk gikk ut i gatene og demonstrerte til støtte for Malala, som var livstruende skadd.

Etter uker på intensivavdelingen etter den kritiske skuddskaden mot hodet, ble det klart at hun ville overleve.

Siden den gangen har den unge jentas liv endret seg totalt: Fra et lite klasserom på bygda i Pakistan, via FNs talerstol og til å bli en person «hele verden» vet hvem er.

Ny drapstrussel I et intervju med amerikanske ABC News tidligere fortalte ekstremistgruppen hvorfor de angrep Malala.

- Vi angrep ikke Malala Yousafazi fordi hun argumenterte for utdanning for jenter, men fordi hun angrep Islam og gjorde narr av Islam, sier Shahidullah Shahid, Talibans offisielle talsmann i Pakistan, før han deretter rettet en ny trussel mot den unge jenta:

- Hvis vi fant henne igjen ville vi definitivt prøve å drepe henne igjen, og vi ville vært stolte av det, sier han.

Malala var bare 11 år da hun i sin blogg gikk i mot Taliban, som hadde krevd at alle jenteskoler skulle stenges. Hun begynte å argumentere for retten til skolegang, på en anonym blog for BBC.

• Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer