Oslo  20140614.
Malala Yousafzai fra Pakistan mottok et inkluderingsdiplom under sitt besøk hos Røde Kors i Oslo lørdag ettermiddag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20140614. Malala Yousafzai fra Pakistan mottok et inkluderingsdiplom under sitt besøk hos Røde Kors i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Malalas fond fikk 300 000 kroner fra norske givere

Norsk næringsliv og personlige bidragsytere ga til sammen 300.000 kroner til Malala-fondet, som jobber for at flere jenter skal få utdannelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Fondet fikk 250.000 kroner av et samlet næringsliv, og under et brobyggingsseminar mellom Norge og Pakistan lørdag overrakte Bærum kommunale musikk- og kulturskole 50.000 kroner til fondet, sier Aamir Sheikh, høyrepolitiker og leder av 14. august-komiteen, til NTB.

Malala Yousafzai var med på et veldedighetsarrangement i Oslo søndag, hvor hun gjentok viktigheten av å satse på barn og unge.

- Det er så mange som har bidratt, men det er fortsatt behov. Pengene skal brukes til å bygge skoler, og alle som bare bidrar litt - med én dollar eller ett pund - gjør dette mulig, sier Malala Yousafzai.

Statsminister Erna Solberg (H) og Malala diskuterte også fondet under et lunsjmøte lørdag, men Solberg sa til NTB at regjeringen ikke har avgjort om de skal bidra til Malalas stiftelse.

- Nå skal vi se på ulike partnere og faktiske aktiviteter, og så skal vi lage en strategi, sier hun. Før helgen offentliggjorde hun at regjeringen vil doble norsk bistand til utdanning.

(NTB)