Malariamedisin og store mengder antibiotika mot flåttsykdom

Statens helsetilsyn tar autorisasjonen fra omstridt lege.

BLIR STOPPET:  Statens helsetilsyn har i dag trukket tilbake legelisensen til doktor Rolf Luneng. FOTO: ESPEN RØST/DAGBLADET.
BLIR STOPPET: Statens helsetilsyn har i dag trukket tilbake legelisensen til doktor Rolf Luneng. FOTO: ESPEN RØST/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statens helsetilsyn har i dag vedtatt å tilbakekalle legeautorisasjonen for dr. Rolf Luneng ved Norsk Borreliose Senter.

Helsetilsynet fratar Luneng retten til å drive som lege fordi han har trosset tidligere advarsler om å bruke for store mengder antibiotika.

Her er hele begrunnelsen for vedtaket mot den omstridte flåttlegene.

Legen, som har hatt stor pågang av pasienter til sitt private senter fra pasienter som mener de er blitt smittet av borreliose via flått, har tidligere fått advarsel fra helsemyndighetene for å ha rekvirert store mengder antibiotika til en pasient - i strid med gjeldende retningslinjer.

- Avviker grovt - Legens foreskrivning avviker fortsatt grovt fra de gjeldende retningslinjene for utredning, indikasjon, kombinasjon av antibiotika og malaramedisin, dosering av legemidlene og behandlingen, skriver Helsetilsynet i begrunnelsen for vedtaket - og gir i samme slengen et «signal» om at doktor Luneng kan få «en begrenset autorisasjon på visse vilkår».

Det betyr at han ikke har lov til å drive som selvstendig lege, men eventuelt må arbeide under veiledning i en underordnet stilling i spesialhelsetjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer