Malawi vil forby promping

I Malawi argumenteres det nå for og mot en lov som vil forby offentlig promping.

GEORGE CHAPONDA: Justisminister George Chaponda (t.v) vil forby offentlig promping. Her fotografert med Madonna. Foto: AFP/Scanpix
GEORGE CHAPONDA: Justisminister George Chaponda (t.v) vil forby offentlig promping. Her fotografert med Madonna. Foto: AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I disse dager krangler to høytstående medlemmer av Malawis rettssystem over om hvorvidt et nytt lovforslag også vil forby offentlig promping.

Justisminister George Chaponda sier det nye lovforslaget vil kriminalisere det å slippe luft offentlig, og at dette vil fungere som en forsterker av «Offentlig anstendighet» ifølge BBC News.

- Det er bare å gå på toalettet om du føler for å fise, skal han ha sagt på en offentlig radiokanal.

Protester
Disse uttalelsene har møtt protester. Riksadvokat Anthony Kamanga sier at lovforslagets referanse til «Besudling av luften» betyr forurensing, og ikke flatulens.

- Hvordan fornuftige mennesker kan konstruere noe grunnlag for å forby offentlig promping er uforståelig for meg. Det skal også sies at forbudet som ligger i den nye loven har vært på plass i landet siden 1929, forklarer Riksadvokaten.

Blir innført
De lokale myndighetenes lovforslag vil bli introdusert neste uke. Den sier at alle mennesker som forverrer atmosfæren slik at luften blir kvalmende for offentligheten og for personers helse på boplasser, arbeidsplasser, nabolag eller når man er på offentlige veier gjør seg skyldig i en forseelse.

Mr. Chaponda, en utdannet advokat, insisterer på at dette også innebærer flatulens.

- Ville du blitt glad for å se og høre folk prompe? Spurte han på det populære radioprogrammet «Straight Talk» på Malawis riksradio.

Han sa at politiet ville ta seg av lovbryterne. Da han ble spurt om en slik lov kunne blir opprettholdt, svarte han at det ville være på lik linje med å forby offentlig urinering.