Malawis president ser spøkelser

Tør ikke lenger bo i presidentpalasset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Malawis president Bingu wa Mutharika har midlertidig flyttet ut av presidentpalasset. Han tør ikke lenger bo der av frykt for spøkelser. Nå vil han ha hjelp til eksorsisme.

- Presidenten har bedt presteskapet om å be for huset for å fjerne de onde åndene, sier Malani Mtonga, som bistår presidenten i religiøse spørsmål.

Han kommer med følgende kraftsitat til Pretoria News:

- Ingen strategi skapt i helvetes huler skal ramme presidenten, for vi har bedt om gudommelig hjelp til å kaste Jesu blod over enhver ondskapsfull plan.

Mtonga vil ikke gi nærmere detaljer om spøkelsene, men andre kilder nær presidenten forteller til avisa at han har hørt skritt i nærheten av suiten sin midt på natten og rare lyder som holder ham våken. Andre ganger skal han ha følt kakerlakker kravle over kroppen. Når han slår på lyset, er de borte.

President Mutharika skapte oppstandelse da han flyttet inn i det gigantiske palasset i desember. Borgerrettighetsgrupper og opposisjonsledere beskyldte presidenten for å bryte løftet om å ikke regjere i luksus på bekostning av folket. Palasset rager midt i en by som preges av ekstrem fattigdon.

FLYKTER FRA SPØKELSER: Malawis president Bingu wa Mutharika har bedt om hjelp til eksorsisme. Foto: Scanpix
FLYKTER FRA SPØKELSER: Malawis president Bingu wa Mutharika har bedt om hjelp til eksorsisme. Foto: Scanpix Vis mer