MÅTTE SNU OG NØDLANDE:  Malaysia Airlines-flyet MAS192 måtte snu kort tid etter det i dag tok av fra Kuala Lumpur International Airport, på grunn av skader på flyets landingsutstyr. Foto: Skjermdump Flightradar 24
MÅTTE SNU OG NØDLANDE: Malaysia Airlines-flyet MAS192 måtte snu kort tid etter det i dag tok av fra Kuala Lumpur International Airport, på grunn av skader på flyets landingsutstyr. Foto: Skjermdump Flightradar 24Vis mer

Malaysia Airlines-fly måtte snu og nødlande

Høyre landingshjul sviktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens PR-stormen rundt det styrtede Malaysia Airlines MH370 er i ferd med å stilne, nødlandet nettopp et Malaysia Airlines fly på Kuala Lumpur Airport på grunn av en feil på landingshjulene.

Ifølge avisen New Straits Times hadde flyet MAS192 flydd i ring i flere timer for å kvitte seg med drivstoff, da det måtte nødlande uten landingshjul. Rullebanen ble dekket med skum for å unngå brann da flyet landet på bar bakke.

Besetningen skal ha merket at noe var galt med høyre hjul idet flyet tok av. Flyet med 166 passasjerer måtte derfor snu kort tid etter det satte kursen for Bangalore i India.

Malaysia Airlines melder at flyet landet trygt på flyplassen like før klokka 20 norsk tid.

Samtidig fortsetter søket etter det savnede MH370-flyet.