Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malaysia Airlines har mistet to passasjerfly i år: - Vær sterke, AirAsia

Et forferdelig år for malaysisk luftfart.

VET INGENTING: Pårørende av passasjerer om bord QZ8501 har samlet seg på Juanda internasjonale flyplass i Indonesia. De vet ikke hvordan det går med sine kjære. Foto: EPA/FULLY HANDOKO/NTB Scanpix
VET INGENTING: Pårørende av passasjerer om bord QZ8501 har samlet seg på Juanda internasjonale flyplass i Indonesia. De vet ikke hvordan det går med sine kjære. Foto: EPA/FULLY HANDOKO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 01.30 i natt skulle AirAsia-flyet på vei fra Indonesia til Singapore med 162 mennesker om bord ha landet, men flyet er nå savnet og det er satt i gang søk- og redningsaksjon.

Flyet fløy på 32.000 fots høyde og ba om å fly opp til 38.000 fot for å unngå skyer. Da mistet det kontakt med flygeledelsen, og siden ha man ikke gjort noen observasjoner av.

Flyet, et Airbus 320-200 med flightnummer QZ8501, hadde 155 passasjerer om bord i flyet. Ifølge AirAsia er det 138 voksne, 16 barn og ett spedbarn. Om bord er det også to piloter og fem kabinansatte.

- Vær sterke AirAsia er fra Malaysia, i likhet med selskapet Malaysia Airlines, som har opplevd et tragisk 2014.

Malaysia Airlines' fly nummer MH370 med 239 mennesker om bord forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing i mars.

Noen måneder senere ble fly nummer MH17 fra samme selskap skutt ned over Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord, hvorav to tredeler var fra Nederland, ble drept.

Selskapet har i løpet av morgentimene i dag uttrykt støtte til selskapet fra samme land.

- Vær sterke, AirAsia. Våre tanker går til familie og venner av de som var om bor på QZ8501, skriver selskapet på Twitter.


AirAsia-flyet som i natt har forsvunnet er imidlertid registrert i Indonesia, men selskapet har hovedsete i Malaysia.

Ingen nødandrop Flyet gikk av radaren omtrent halvveis i flygningen 23.18 lørdag kveld. Ifølge BBC kom det ikke noe nødanrop fra flyet før det forsvant.

I morgentimene i dag samlet mange familiemedlemmer av menneskene om bord på QZ8501 seg på Juanda internasjonale flyplass i den indonesiske byen Surabay.

Scenene med gråtende familiemedlemmer og venner som ikke vet noen ting om hva som har skjedd med sine kjære, vekker vonde assosiasjoner tilbake til de malaysiske flytragediene tidligere i år.

Om bord på flyet er 156 indonesiere, tre fra Sør-Korea, én fra Singapore, én fra malaysia og en fra Frankrike, ifølge BBC

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media