Malaysia Airlines har mistet to passasjerfly i år: - Vær sterke, AirAsia

Et forferdelig år for malaysisk luftfart.

VET INGENTING: Pårørende av passasjerer om bord QZ8501 har samlet seg på Juanda internasjonale flyplass i Indonesia. De vet ikke hvordan det går med sine kjære. Foto: EPA/FULLY HANDOKO/NTB Scanpix
VET INGENTING: Pårørende av passasjerer om bord QZ8501 har samlet seg på Juanda internasjonale flyplass i Indonesia. De vet ikke hvordan det går med sine kjære. Foto: EPA/FULLY HANDOKO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 01.30 i natt skulle AirAsia-flyet på vei fra Indonesia til Singapore med 162 mennesker om bord ha landet, men flyet er nå savnet og det er satt i gang søk- og redningsaksjon.

Flyet fløy på 32.000 fots høyde og ba om å fly opp til 38.000 fot for å unngå skyer. Da mistet det kontakt med flygeledelsen, og siden ha man ikke gjort noen observasjoner av.

Flyet, et Airbus 320-200 med flightnummer QZ8501, hadde 155 passasjerer om bord i flyet. Ifølge AirAsia er det 138 voksne, 16 barn og ett spedbarn. Om bord er det også to piloter og fem kabinansatte.

- Vær sterke AirAsia er fra Malaysia, i likhet med selskapet Malaysia Airlines, som har opplevd et tragisk 2014.

Malaysia Airlines' fly nummer MH370 med 239 mennesker om bord forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing i mars.

Noen måneder senere ble fly nummer MH17 fra samme selskap skutt ned over Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord, hvorav to tredeler var fra Nederland, ble drept.

Selskapet har i løpet av morgentimene i dag uttrykt støtte til selskapet fra samme land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer