FLYKTNINGESTRØM: Svært mange flyktninger forsøker å ta seg til Malaysia. Bildet viser en politipatrulje på havet nær øygruppa Langkawi, der det nylig ankom en båt med 1000 flyktninger. Foto: Olivia Harris / Reuters
FLYKTNINGESTRØM: Svært mange flyktninger forsøker å ta seg til Malaysia. Bildet viser en politipatrulje på havet nær øygruppa Langkawi, der det nylig ankom en båt med 1000 flyktninger. Foto: Olivia Harris / ReutersVis mer

Malaysia avviser flyktningebåt

500 flyktninger sendt tilbake på havet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Malaysiske myndigheter opplyser at de har avvist en båt med over 500 flyktninger fra Burma og Bangladesh etter å ha gitt dem bensin og mat, melder nyhetsbyrået AP.

Båten ble lokalisert ved kysten av delstaten Penang nord i landet, bare dager etter at 1000 flyktninger ankom øygruppa Langkawi i det samme området.

Innenriksminister Wan Junaidi Jaafar sier ifølge AP at Malaysia ikke har råd til å ta i mot strømmen av flyktninger som ankommer landet. Han understreker at flyktningene har fått en human behandling, men at det nå «er på tide å vise at de er ikke velkommne her».

Det antas at flere tusen flyktninger fanget i Malaccastredet, som skiller Sumatra og Malaysia.

Tidligere denne uka ble en båt med flere hundre flyktninger ombord tauet ut av indonesisk farvann.

Også disse flyktningene er fra Burma og Bangladesh, og båten ankom øskysten av Aceh mandag.

- Den ble slept ut av indonesisk territorium. Vi tvinger dem verken til å dra til Malaysia eller Australia. Det har ikke vi noe med. Vår sak er at de ikke kommer inn i Indonesia, siden Indonesia ikke er målet, sa talsmann for marinen, Manahan Simorangkir, til AFP.