Malaysia bekrefter funn av vrakrester fra MH370

Malaysia Airlines-flyet forsvant i 2014 med 239 personer om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Malaysiske myndigheter bekrefter at en del av en flyvinge som hadde drevet i land på Mauritius, tilhørte Malaysia Airlines-flyet som forsvant i 2014 med 239 personer om bord.

Malaysiske og australske myndigheter opplyste fredag at vrakdelen som ble funnet i mai og deretter analysert av australske eksperter, tilhørte det savnede flyet med rutenummer MH370.

Det var et par på ferie på øya Rodrigues ved Mauritius som fant vrakrestene, bare to uker etter at et funn i Mosambik ble koblet til det forsvunne flyet, av typen Boeing 777.

Flyet med rutenummer MH370, som forsvant 8. mars 2014 med 239 personer om bord, var på vei fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing.

Mer enn 95 000 kvadratkilometer med åpent hav er gjennomsøkt i jakten på flyet, uten resultat. Det totale søkeområdet er på 120 000 kvadratkilometer, rundt en tredel av Norges areal.

Det er funnet flere vrakrester langs strender i Mosambik, Tanzania, Sør-Afrika, Reunion og Mauritius som kobles til flyet.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer