FUNNET: Vrakdelene ble funent på øya Reunion øst for Madagaskar forrige uke. Foto:  EPA/RAYMOND WAE TION(NTB scanpix
FUNNET: Vrakdelene ble funent på øya Reunion øst for Madagaskar forrige uke. Foto: EPA/RAYMOND WAE TION(NTB scanpixVis mer

Malaysia bekrefter: Vrakdeler stammer fra MH370

Ifølge AFP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyvrakdelene som forrige uke ble funnet på øya Reunion i Det indiske hav, stammer fra Malaysia Airlines MH370. Det bekrefter Malaysias statsminister Najib Razak i dag.

MH370 er kjent som mysterieflyet etter at det forsvant sporløst med 239 personer om bord på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars i fjor.

Vingeklaff Statsminister Razak sier at det har vært svært viktig for regjeringen å finne ut hva som skjedde.

Onsdag kom det fram at det hadde blitt gjort et vrakfunn på øya Réunion, som ligger like øst for Madagaskar vest i Indiahavet. Vrakdelen det dreier seg om er en to meter lang vingeklaff.

Ekspertene mente da vrakdelen sannsynlig stammet fra det savnede MH370-flyet. Delene har blitt gransket av flytekniske eksperter.

Ekspertene som har gransket flydelen som ble funnet på øya Reunion forrige uke, mener den høyst sannsynlig stammer fra MH370.

I Paris har både malaysiske og franske flyeksperter, samt et team fra flyprodusenten Boeing, deltatt i granskningsarbeidet, skriver NTB.

Frankrike etterforsker MH370-mysteriet med hjelp fra eksperter fra både Boeing og flere andre land, samt myndighetene i Australia, Kina Singapore og Malaysia.

Fredag bekreftet en malaysisk tjenestemann at vingeklaffen tilhører et fly av typen Boeing 777, nå viser deg seg at det gjeldende flyet er MH370.

I januar i år erklærte malaysiske myndigheter at de 239 om bord måtte anses som omkommet.

Enormt søk Det har vært et enormt søk i etterkant av forsvinningen, og søkeområdet var sentrert rundt vestkysten av Australia. Den lille øya der vrakdelene nå har skylt opp, er over 3000 kilometer unna søkeområdet.

Øya ligger omtrent 4000 kilometer fra der man har antatt flyet gikk ned, og at de dermed har blitt ført med havstrømmene.

Tidligere har det blitt gjort et skofunn, og det har også blitt funnet våtservietter med selskapets logo. Etterforskningen har imidlertid ikke ført fram.

Saken oppdateres