STYRTET I SJØEN: Vietnam melder at flyet har styrtet i sjøen rundt 250 km sør for øya Phú Qu?c (den like ved den røde prikken) i Vietnam. Foto: Bing Maps
STYRTET I SJØEN: Vietnam melder at flyet har styrtet i sjøen rundt 250 km sør for øya Phú Qu?c (den like ved den røde prikken) i Vietnam. Foto: Bing MapsVis mer

Malaysia benekter opplysningene om at flyet har styrtet i sjøen

Etter at toppoffiser i Vietnam sa at deres radare hadde avdekket flystyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgentimene norsk tid kom en av toppoffiserene i den vietnamesiske marinen ut og sa at Malaysia Airlines-flyet som har vært savnet siden i går kveld hadde styrtet i havet utenfor øya Phú Qu?c i Vietnam.

Nå benektes disse opplysningene av  Malaysias transportminister.

- Vi har ingen opplysninger om at et vrak har blitt funnet av det savnede flyet, men vi ser på alle muligheter, sier transportminister Hishamuddin Hussein.

Admiral Ngo Van Phat hevdet at en militær marine-radar hadde avdekket at flyet hadde styrtet i sjøen. Dette ble meldt gjennom statlige medier i Vietnam, og gjengitt av blant annet Reuters.

Samtidig kommer imidlertid en ny melding fra Vietnam. En talsmann for Vietnams nasjonale redningstjeneste, generalløytnant Pham Hoai Giang sier at flyet er styrtet og ikke lenger har status som savnet.

FORSVANT: Her er det hittil siste sporet av Malaysia Airlines flight MH370. Foto: FlightRadar24.com
FORSVANT: Her er det hittil siste sporet av Malaysia Airlines flight MH370. Foto: FlightRadar24.com Vis mer

Det var 239 personer om bord på flyet, som var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det etter rundt to timer forsvant fra radaren.

Kina har sendt to skip for å søke etter flyet i Sørkinahavet, melder den kinesiske kanalen CCTV.

Malaysia har sendt et fly, to helikoptre og tre fartøy til Sørkinahavet for å lete etter flyet. Filippinene vil sende tre marinefartøy og et overvåkningsfly.

• Saken oppdateres.