KRASJSTEDET? En kinesisk satelitt kan ha funnet et mulig krasjsted i Malaysia Airlines-mysteriet. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
KRASJSTEDET? En kinesisk satelitt kan ha funnet et mulig krasjsted i Malaysia Airlines-mysteriet. Foto: AP Photo/NTB ScanpixVis mer

- Malaysia og Vietnam sender fly og skip til nytt mistenkt krasjsted

Etter nye satelittbilder fra Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele ti land er involvert i den massive søket etter det savnede Malaysia Airlines-flyet som forsvant etter at det tok av fra Kuala Lumpur på vei mot den kinesiske hovedstaden Beijing.

Nå er både skip og fly fra ihvertfall Vietnam og Malaysia på vei til et nytt mulig krasjsted, etter at Kina gikk ut med nye satelittbilder som kunne vise vrakdeler.

CNN melder at et overvåkningsfly fra Malaysia er på vei, mens både marinefartøy og fly skal være på vei fra Vietnam, ifølge Reuters.

Bildene som ble publisert på nettsidene til det kinesiske forskningsdepartementet kan vise vrakrester i Sørkinahavet mellom Malaysia og Vietnam, ikke så langt fra flyets antatte rute.

Kinesiske luftfartsmyndigheter understreker at det foreløpig ikke finnes håndfaste bevsier for at gjenstandene satelitten har fanget opp stammer fra flyet, men kaller det «et mulig krasjområde til havs».

Det er snakk om tre satelittbilder, der det er pekt ut med piler hvor vrakrestene skal ligge. Det er også oppgitt omtrentlig størrelse på vrakrestene - en vrakdel skal være 22 meter lang, en annen 24 meter, mens den tredje ifølge Daily Telegraph skal være 14 ganger 19 meter.

Bildene ble tatt søndag morgen lokal tid, men ikke publisert før nå i kveld. Nettsida der Kina publiserte bildene virker nå å være nede.

Det er ikke første gang det er gjort observasjoner som det er håp om at kan stamme fra det savnede flyet. Tidligere funn har vist seg å være falsk alarm.

Det har gått fem dager siden flyet med 239 personer om bord ble meldt savnet.

Det var natt til lørdag lokal tid at Malaysia Airlines' flyvning MH370 forsvant etter at det tok av fra Kuala Lumpur på vei mot Beijing.