Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malaysias luftfartssjef går av etter rapport om MH370

Malaysias luftfartssjef trakk seg tirsdag etter at en offisiell rapport påpekte feil hos flygelederne da passasjerflyet MH370 forsvant for fire år siden.

TREKKER SEG: Azharuddin Abdul Rahman går av som luftfartssjef, for å ta ansvar etter at det ble påpekt feil hos flygelederen da MH370 forsvant. Foto: AP / NTB Scanpix
TREKKER SEG: Azharuddin Abdul Rahman går av som luftfartssjef, for å ta ansvar etter at det ble påpekt feil hos flygelederen da MH370 forsvant. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten har ikke klarte å identifisere en enkelt årsak til at flyet med 239 mennesker om bord ble borte, men påpeker at det ble gjort feil av flygeledere både i Malaysia og Vietnam.

Blant annet ble det ikke satt i verk en kriseprosedyre slik regelverket krever når et fly forsvinner fra radaren.

I den 495 sider tykke rapporten sier etterforskerne at de ennå ikke kan si med sikkerhet hva som førte til at flyet forsvant.

Den malaysiske transportministeren Anthony Loke fastholder at intensjonen er stadig at flyet skal finnes. Men det pågår for tiden ingen leteoperasjon.