Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malaysias opposisjonsleder må i fengsel

Malaysias høyesterett har bestemt at opposisjonsleder Anwar Ibrahim må tilbringe fem år i fengsel for å ha hatt sex med en mann.

TAPTE: Den malaysiske opposisjonslederen, Anwar Ibrahim må tilbringe fem år i fengsel for å ha hatt sex med en annen mann. Foto: AP Photo MALAYSIA OUT
TAPTE: Den malaysiske opposisjonslederen, Anwar Ibrahim må tilbringe fem år i fengsel for å ha hatt sex med en annen mann. Foto: AP Photo MALAYSIA OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menneskerettsgrupper har reagert sterkt på rettsprosessen mot den tidligere visestatsministeren. Anwar ble i mars i fjor ble dømt til fem års fengsel for samleie med en mann, noe som er strengt forbudt i Malaysia. 67-åringen anket, men landets øverste domstol forkastet tirsdag anken.

Anwar har fått en stor del av æren for å ha samlet og styrket landets tidligere svært splittede politiske opposisjon. Under hans ledelse har en opposisjonsallianse bestående av tre partier truet med å avsette det herskende partiet UMNO, som er blant verdens lengstsittende.

I dag trues alliansen av nye splittelser, og med Anwar i fengsel, fryktes det at uroen innad i opposisjonen styrkes.

Journalister, opposisjonelle og Anwars familie og tilhengere var til stede i en fullpakket rettssal. Hovedpersonen selv snudde seg for å få klemmer av familiemedlemmene etter den dystre beskjeden.

- Hva ellers er nytt? sa han sarkastisk.

Opposisjonen mener saken mot ham er et ledd regjeringens langvarige kampanje mot Anwar. Sperringer var satt opp rundt høyesterettsbygningen i Kuala Lumpur, der rundt 1.000 av Anwars tilhengere hadde samlet seg i forkant av avgjørelsen.

(NTB)