Malaysias tidligere statsminister arrestert

Beskyldes for seksuelle overgrep mot mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonsleder og tidligere statsminister i Malaysia, Anwar Ibrahim, ble onsdag arrestert. Ibrahim beskyldes for seksuelle overgrep mot en tidligere mannlig assistent.

Ibrahims advokat opplyste onsdag at den tidligere statsministeren ble pågrepet av ti politimenn utenfor huset sitt og tatt med til politistasjonen i Kuala Lumpur.

Politimennene satte ikke håndjern på Ibrahim, men det ble heller ikke oppgitt noen grunn for hvorfor han ble arrestert.

Opposisjonslederen hadde gått med på å la seg avhøre og skulle etter planen møte på politistasjonen senere onsdag.

Den tidligere mannlige assistenten har lenge beskyldt Ibrahim for seksuelle overgrep.

Ibrahim ble i 2000 dømt til ni års fengsel for påståtte homoseksuelle handlinger med sin sjåfør, etter en rettssak som ble kritisert for bruk av tortur og vold.

Mange mener dommen mot Ibrahim var politisk motivert, og Ibrahim, som er på vei tilbake til politikken etter løslatelse fra fengsel, hevder at den nye saken er et forsøk på å stoppe ham.

Partiet hans, Keadilan, gjorde et brakvalg i mars.

ARRESTERT IGJEN: Eksstatsminister Anwar Ibrahim må igjen svare for anklager. Ibrahim er utelukket fra politikken på grunn av en korrupsjonsdom, men er den faktiske lederen av Malaysias største opposisjonsparti Keadilan. Foto: ZAINAL ABD HAILIM/REUTERS/SCANPIX
ARRESTERT IGJEN: Eksstatsminister Anwar Ibrahim må igjen svare for anklager. Ibrahim er utelukket fra politikken på grunn av en korrupsjonsdom, men er den faktiske lederen av Malaysias største opposisjonsparti Keadilan. Foto: ZAINAL ABD HAILIM/REUTERS/SCANPIX Vis mer

(NTB/Dagbladet.no)

Malaysias tidligere statsminister arrestert