Malaysierne har fått svarte bokser fra ulykkesfly

En av de ukrainske separatistlederne overleverte natt til tirsdag de svarte boksene fra det nedskutte flyet til malaysiske eksperter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Oberst Mohamed Sakri fra Malaysias nasjonale sikkerhetsråd sa etter overleveringen at boksene så ut til å være i god stand.

- Her er de, de svarte boksene, sa den selvutnevnte statsministeren i den såkalte Folkerepublikken Donetsk, Aleksandr Borodaj, da de svarte boksene ble plassert på et bord i et rom som var fullpakket av journalister.

Siden passasjerflyet til Malaysia Airlines ble skutt ned forrige torsdag, har det vært et mysterium hvor de svarte boksene, som egentlig er oransje og inneholder taleregistrator og fredsskriver, var blitt av.

Borodaj lover også at de prorussiske separatistene innfører en våpenhvil i en radius på ti kilometer rundt åstedet slik at etterforskerne kan få gjøre jobben sin.

Kontroll over åstedet Væpnede menn fra separatistenes militser har hatt full kontroll over åstedet, der de har rotet gjennom vraket av flyet og passasjerenes eiendeler og nektet internasjonale eksperter adgang.

Bilder viste militssoldater som fraktet bort noe som lignet på de svarte boksene, men noen av separatistene nektet for at de hadde funnet dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer