- Malaysisk passasjerfly skutt ned i Ukraina

295 personer drept, ifølge den ukrainske innenriksministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få de aller siste oppdateringene om hendelsen i Dagbladets nyhetsstudio.

(Dagbladet): Nyhetsbyrået Interfax melder at det malaysiske passasjerflyet ble skutt ned i Ukraina nær den russiske grensa.

Malaysia Airlines bekrefter at de har mistet kontakten med flyvningen MH17, en Boeing 777-200 med 295 personer om bord, på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur. Ukrainas innenriksminister Anton Gerashsjenko sier i en uttalelse at alle om bord har omkommet, melder Reuters.

- Den siste kjente posisjonen var over ukrainsk luftrom. Vi kommer med flere detaljer, skriver flyselskapet på Twitter.

Flyet skal ha flydd i en høyde på 33 000 fot, ca. 10 000 meter. En kilde sier til Reuters at det brennende vraket er funnet på bakken. Nyhetsbyrået Interfax melder at flyet ble skutt ned ved byen Donetsk. Ifølge det ukrainske innenriksdepartementet ble det skutt ned av pro-russiske seperatister med en Buk-missil.

Seperatistene benekter at de har noe med hendelsen å gjøre, og sier til Interfax at de ikke besitter slike våpen.

- ANGREPET: Det ukrainske innenriksdepartementet sier flyet ble skutt ned av pro-russiske opprørere. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev/NTB Scanpix
- ANGREPET: Det ukrainske innenriksdepartementet sier flyet ble skutt ned av pro-russiske opprørere. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev/NTB Scanpix Vis mer

Flere videoer publisert på Youtube hevder å vise røyk som stiger opp fra åstedet. Disse er ikke bekreftet. Området flyet skal ha blitt skutt ned over skal være kontrollert av pro-russiske opprørere, ifølge BBC.

Det norske utenriksdepartementet arbeider med å sanke informasjon om hendelsen.

- UD har foreløpig ikke fått informasjon om at det skal ha vært nordmenn blant passasjerene, og vi jobber med å få dette bekreftet, opplyser pressevakt Astrid Sel.

Dette er andre gang Malaysia Airlines opplever en hendelse med et av sine Boeing 777-fly så langt i år. Flyvningen MH370 forsvant 8. mars med 239 personer om bord og er fortsatt ikke funnet.

Boeing bekrefter at de har blitt informert om dagens hendelse, og at de arbeider med å skaffe mer informasjon.

Nyhetsbyrået Reuters har en korrespondent på stedet i Øst-Ukraina som forteller om dramatiske scener, blant annet et brennende vrak og lik på bakken.
Ytterligere detaljer er foreløpig ikke kjent.

Dagbladet kommer med mer.

Flyet - en Boeing 777 - var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da kontakten ble borte over Ukraina, bekrefter Malaysia Airlines. Grafikk: Flightaware.com
Flyet - en Boeing 777 - var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da kontakten ble borte over Ukraina, bekrefter Malaysia Airlines. Grafikk: Flightaware.com Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer