Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malaysisk politiker dømt for sjåfør-sex

Malaysias tidligere finansminister ble i dag dømt til 9 års fengsel for å ha utført forbudt sex med sin bror og familiens sjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesteretten i Kuala Lumpur fant både Anwar Ibrahim og hans adopterte bror, Sukma Darmawan, skyldige etter tiltalen om ulovlige seksuelle handlinger. Sukma ble dømt til seks års fengsel.

- Jeg er fornøyd med at påtalemyndigheten har funnet bevis bortenfor rimelig tvil i saken mot de to tiltalte, sa dommeren.

Anwar Ibrahim soner også en dom på seks år for korrupsjon. De ni årene for sexforbrytelsene kommer i tillegg. Han kunne fått opptil 20 års fengsel for de ulovlige seksuelle handlingene.

Den tidligere finansministeren og hans adoptivbror er sammen tiltalt for ulovlige seksuelle handlinger med familiens tidligere sjåfør en natt mellom januar og mars 1993.

Selv mener Ibrahim at han er utsatt for en konspirasjon, og at den malaysiske statsministeren har knyttet ham til en sexskandale for slik å unngå konkurranse om sin lederposisjon.

(NTB)