SLUPPET LØS:  På dette arkivbildet kjemper Thomas Hagan (22) med politiet i det han blir pågrepet utenfor lokalene der Malcolm X ble skutt og drept i New York i 1965. Foto: AP Photo/WCBS-TV News
SLUPPET LØS: På dette arkivbildet kjemper Thomas Hagan (22) med politiet i det han blir pågrepet utenfor lokalene der Malcolm X ble skutt og drept i New York i 1965. Foto: AP Photo/WCBS-TV NewsVis mer

Malcolm Xs drapsmann løslatt

Har sittet over 40 år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mannen som tilsto og ble dømt for drapet på den svarte, amerikanske rettighetsforkjemperen Malcolm X, er satt fri etter over 40 år i fengsel.
- Han ble satt fri i dag. Løslatelsen var godkjent, sa Linda Foglia, talskvinne for fengselsmyndighetene i New York.

Thomas Hagan (69) tilsto drapet på Malcolm X i 1965. Malcolm X var i mange år den karismatiske talsmannen for Nation of Islam, men hadde forlatt gruppen et år før han ble skutt.

Hagan har vært delvis på frifot de siste 22 årene for å kunne arbeide, men han måtte til det siste overnatte to ganger i uken i et lavsikkerhetsfengsel på Manhattan.

Hagan var selv medlem av Nation of Islam da han skjøt den 40 år gamle Malcolm X mens Malcolm X talte på et møte i New York i 1965. (NTB)

MALCOLM X:  Malcolm X ble skutt og drept i 1965. Foto: AP Photo/Robert Haggins.
MALCOLM X: Malcolm X ble skutt og drept i 1965. Foto: AP Photo/Robert Haggins. Vis mer