Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maler 200 meter med panel i minuttet

Nå satser et sagbruk i Oppland 50 millioner kroner for å dekke etterspørselen.

Effektivt: Disse maskinene maler 200 paneler i minuttet. - Du sliter hvis du prøver å holde følge med dem, sier Jørn Nørstelien. Foto: Finansavisen.
Effektivt: Disse maskinene maler 200 paneler i minuttet. - Du sliter hvis du prøver å holde følge med dem, sier Jørn Nørstelien. Foto: Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FINANSAVISEN: - Å si at vi er innovative er kanskje å ta munnen for full. Men vi prøver gjerne nye ting, sier Jørn Nørstelien, adm. direktør i Gausdal Bruvoll til Finansavisen.

Moteordene faller åpenbart ikke like naturlig for en sagbrukssjef i innlandet som for en politiker, PR-rådgiver eller teknologigründer på pengejakt.

Nørstelien viser rundt i det nye produksjonsanlegget som innen påske skal ta selskapet hans inn i en ny tidsalder.

- Disse maskinene maler og behandler 200 meter med panel i minuttet. Du sliter hvis du prøver å holde følge med dem, sier han.

- Eksponentiell vekst

Hos Gausdal Bruvoll monterer Svenske IK Teknik i disse dager det som skal bli Nordens største og mest avanserte malingsanlegg for utvendig kledning.

- Malt trepanel var et nytt produkt tidlig på 2000-tallet. Siden da har kategorien hatt eksponentiell vekst, og den vil bare fortsette å vokse. Henger du ikke med på utviklingen, er du ute, sier Nørstelien.

Investeringen er på 50 millioner kroner, og kommer i tillegg til investeringer for ytterligere 50 millioner kroner i 2016 og 2017.

Morsommere å sykle enn å male

- De seneste to årene har vi, i tillegg til malingsfabrikken, bygget ny kløyvlinje på eksisterende høvleri nummer én, bygget nytt høvleri nummer to, bygget ni mål med nye lagre, og renovert velferdsbygget, sier­ Nørste­lien.

- Hva skyldes økningen?

- Du kan tenke deg selv. Det er morsommere å dra på sykkeltur enn å stå og male husvegg, sier Nørstelien til avisen.

Flere økonomisaker:

Meglertopp advarer mot kraftig børsfall

Bjørn Ronald har tjent over 50 mill. på dette

Børsrally etter solide jobbtall

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!