- Maler fram muslimene som de store ofrene når tolv mennesker er skutt og drept av muslimer på grunn av noen tegninger

Abid Raja med krass kritikk av Islamsk Råd-leder.

REAGERER: Stortingsrepresentant Abid Raja (V) mener Islamsk Råd-leder Mehtab Afsar bør skamme seg etter en opptreden i Dagsrevyen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
REAGERER: Stortingsrepresentant Abid Raja (V) mener Islamsk Råd-leder Mehtab Afsar bør skamme seg etter en opptreden i Dagsrevyen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre-politiker og muslim Abid Q. Raja reagerer meget sterk på uttalelsene til generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, i forbindelse med terrorangrepet i Paris.

Afsar ble intervjuet om angrepet på den franske satireavisen Charlie Hebdo i NRK Dagsrevyen torsdag kveld. Kort tid etter la den profilerte Venstre-politikeren ut følgende melding på nettstedet Twitter:

«12 mennesker er drept, og generalsekretæren i @islamskraad flirer mens han svarer merkelig på direkten i @dagsrevyen - Skam deg Mehtab Afsar».

- Det jeg reagerer på er at han står der og maler fram muslimene som de store ofrene, når bakteppet er at tolv mennesker er skutt og drept av muslimer på grunn av noen tegninger, utdyper stortingsrepresentanten overfor NTB.

Manet til modenhet I intervjuet uttalte Mehtab Afsar at han frykter for økt muslimhets etter terrorangrepet i Paris.

Han oppfordret også norske redaktører til å vise «modenhet og voksenhet» og forstå at profeten Mohammed har en plass i hjertene til muslimer.

- Med ytringsfrihet følger også et ytringsansvar, sa Afsar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer