Malerfirma tiltalt for svart arbeid etter oppdrag for det offentlige

Tiltalt for svart arbeid til en verdi av 28 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et malerfirma som pusset opp lokalene til Skattedirektoratet og var godkjent for jobb på Forsvarsdepartementet, står nå tiltalt for svart arbeid til en verdi av 28 millioner kroner.

Ifølge Aftenposten er mannen bak bedriften tiltalt for grovt heleri for over 28 millioner kroner og momssvindel. Han ble pågrepet i Sverige 1. juni, er krevd utlevert og framstilles trolig for varetektsfengsling lørdag.

Mannen har vært underleverandør hos flere entreprenører, blant annet Veidekke, AF Gruppen og Malermester Harald Askautrud. Firmaet har jobbet på blant annet Kulturhuset Kilden i Kristiansand og har pusset opp Skattedirektoratet. Begge disse byggeprosjektene ble fremhevet til å være under spesiell kontroll av skatteetaten som såkalte «hvite prosjekter».

Politiet opplyser at det grove heleriet skal ha skjedd via en fiktiv viderefakturering av jobber for å skjule svart arbeid. Totalt 16 selskaper er nevnt i tiltalen, tre av innehaverne er tidligere dømt for heleri knyttet til kriminelle nettverk.

Et av de største tiltalepunktene gjelder det såkalte Zvonko-nettverket. Der skal det ha skjedd hvitvasking av over 40 millioner kroner etter at innehaveren forsvant fra Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer