AKSJER: Martin Thorendahl gjorde en kule på aksjer i det norske biotekselskapet Algeta. Foto: Are Haram / Finansavisen
AKSJER: Martin Thorendahl gjorde en kule på aksjer i det norske biotekselskapet Algeta. Foto: Are Haram / FinansavisenVis mer

Malermester tjente 33 mill. kroner på aksjer

Malermester Martin Thorendahl har gjort en kule på aksjer i selskapet som nå kan bli kjøpt opp. - Dette har jeg ventet lenge på, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Jeg synes budet er bra. Jeg har vært med i fire-fem år, og har ventet på at dette skal skje, sier Martin Thorendahl, investor og tidligere eier av Malermester Thorendahl, til Finansavisen i dag.

Han er kanskje mest kjent for å gjøre gode handler i bolig- og hyttemarkedet. I går solgte han alle sine aksjer i kreftmedisin-produsenten Algeta med kjempegevinst.

16-gangern Thorendahl vil ikke si hvor mye han betalte på kjøpstidspunktet, men etter det Finansavisen forstår, skal han ha betalt under 20 kroner per aksje. Dermed har han gjort minimum 16-gangeren i biotekselskapet.

- Jeg har alltid hatt troen på Algeta. Da Bayer gikk inn med fem milliarder kroner i 2009, syntes jeg det var rart at ikke flere kjøpte aksjen, sier han til Finansavisen på telefon fra Frankrike.

Med en inngangspris på rundt 20 kroner per aksje, vil Thorendahl ha tjent om lag 33 millioner kroner på Algeta-investeringen.

Kan bli kjøpt opp Natt til i går ble det kjent at Algetas tyske samarbeidspartner Bayer har fremsatt et ikke-bindende bud på selskapet.

Den tyske legemiddelgiganten foreslo 336 kroner per aksje, noe som verdsatte selskapet til 14,8 milliarder kroner.

På det meste var aksjen oppe i 354,2 kroner på Oslo Børs tirsdag. Da var selskapet verdt 15,5 milliarder kroner.

Da børsen stengte var aksjen opp 30,46 prosent til 345,20 kroner.

Flere nyheter Algeta ble dagens soleklare vinner
- Algeta kan være betydelig mer verdt
Millionene regner over de ansatte i Algeta