Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Målet: - Adam ville drepe alle mamma var glad i

Men hvorfor barnemorden Adam Lanza (20) ville drepe moren og de hun var glad i er fremdeles et mysterium.

DREPTE 27: Adam Lanza (20) drepte 27 mennesker i går før han tok sitt eget liv.  Foto: AP Photo/NTB Scanpix
DREPTE 27: Adam Lanza (20) drepte 27 mennesker i går før han tok sitt eget liv. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Newtown, Connecticut, bekrefter nå overfor flere store amerikanske medier at barne- og massemorderen Adam Lanza trolig hadde et mål.

Han ville av en eller annen merkelig grunn drepe alle moren Nancy Lanza (52) var glad i.

Overfor nyhetsbyrået Ap og Tv-kanalen CBS News bekrefter etterforskere i Newtown at motivet for den grusomme massakren på barneskolen i Newtown trolig har med Adam Lanzas forhold til sin mor - barnehagelæreren Nancy Lanza.

Konflikt med mor Politikilder i den lille byen Newtown, om lag 150 km nord for New York, sier nå i natt amerikansk tid til CBS News at de har indikasjoner på at motivet for massemordene på Sandy Hook Elementary School (barneskolen) er en konflikt mellom 20 år gamle Adam Lanza og hans 52 år gamle mor.

Amerikanske medier melder at politiet mener Adam Lanza hadde som målsetning å drepe de moren hans var mest glad i.

Tre våpen Adam Lanza som beskrives som en ung mann med klare autistiske trekk, brukte tre forskjellige våpen under skolemassakren. Våpene har han trolig tatt fra sin mor, etter først å ha drept henne i familiens hjem.

Politiet har beslaglagt tre våpen efter massakren: En Glock, en Sig Sauer og et gevær.

Nancy Lanza hadde våpenlisens for fem skytevåpen - blant annet en Glock och en Sig Sauer. Hun skal også eid et gevær som er av samme samme kaliber som det beslaglagte geværet.

Vikar på skolen Først skal Adam Lanza ha drept moren i familiens hjem i en velstående bydel i Newtow, før han tok med seg våpnene og reiste til barneskolen.

Adam Lanzas foreldre Nancy og Peter Lanza ble skilt i 2009, en skilsmisse Adam skal ha tatt svært tungt.

En slektning av familien sier til Tv-kanalen ABC News at Adam Lanza har hatt problemer, og at han åpenbart ikke har vært frisk.

Fortvilt bror Amerikanske medier pekte først ut broren Ryan Lanza som massemorderen. Årsaken var trolig at Adam hadde på seg identitetspapirer tilhørende storebroren.

Ryan Lanza ble like etter skytingen pågrepet av politiet, og skal siden ha sittet i avhør. Han skal ikke være mistenkt for å ha noe med massedrapene på barneskolen eller mordet på moren å gjøre.

Den fire år eldre broren jobber som revisor for det internasjonale revisorfirmaet Ernst and Young på Manhattan.

image: Målet: - Adam ville drepe alle mamma var glad i

Nyhetsbyrået Ap melder at Ryan Lanza skal ha forklart til politiet at Adam Lanza lider av en personlighetforstyrrelse.

Det samme nyhetsbyrået hevder også at Ryan Lanza har forklart at han har hatt lite kontakt med broren de siste to åra.

EMOSJONELT: En far omfavner sine barn under en minnestund i en kirke i Newtown etter massakren. Foto: AP Photo/The Journal News, Frank Becerra Jr./NTB Scanpix
EMOSJONELT: En far omfavner sine barn under en minnestund i en kirke i Newtown etter massakren. Foto: AP Photo/The Journal News, Frank Becerra Jr./NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!