Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Målet er å få en avtale som alle er like fornøyde eller misfornøyde med

De fire regjeringspartiene er samlet til asylforhandlinger i Nydalen nå. Ingen har høye ambisjoner.

TOK T-BANEN: Venstre-leder Trine Skei Grande og Krfs Geir Bekkevold på vei til asylforhandlinger i Justisdepartementet i ettermiddag. 
Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TOK T-BANEN: Venstre-leder Trine Skei Grande og Krfs Geir Bekkevold på vei til asylforhandlinger i Justisdepartementet i ettermiddag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NYDALEN (Dagbladet): Like før klokka 17 kom Høyres Ingjerd Schou i svart bil, deretter kom Venstres Trine Skei Grande og KrFs Geir Bekkevold, gående fra t-banen til forhandlingslokalene i Justisdepartementet i Nydalen. Her ventet Frps statsråd Anders Anundsen og statssekretær Himanshu Gulati - og pizza fra Peppes. Det kan bli nok en lang kveld i Nydalen, men alle de tre håper på å bli ferdige med asylforhandlingene i kveld.

- Det hadde vært det beste med enighet nå, men vi tar den tida vi trenger. Målet er å få til en avtale som alle er like fornøyd med, eller misfornøyd med, sa Ingjerd Schou på vei inn. 

Også Geir Bekkevold og Trine Skei Grande håper på å bli ferdige i kveld, som blir fjerde runde i forhandlingene.

- Jeg tror vi blir enige og har håp om å bli ferdige i kveld. Men det kan ligge ting der som må avklares, juridiske spissfindigheter, og uansett må vi ta avtalen med oss til stortingsgruppene, sier Geir Bekkevold.

Dette kjemper de om Han sier at asylbarnas situasjon er det aller viktigste for KrF. Det er det også for Venstre. Disse partiene ønsker en varig regelendring som sier at barnas beste skal vektlegges mer enn integreringspolitiske hensyn. Frp står på motsatt side. De ønsker innstramminger og er særlig opptatt av å få bygget lukkede mottak for asylsøkere som skal returneres, raskere retur av de som har fått avslag på asylsøknade og strengere krav til familiegjenforening.

Forhandlingene er og har vært knalltøffe, det har partiene vært åpne om. Partiene skal komme til enighet på det feltet der de er aller mest uenige. Begge partiene kommer til å måtte gi og ta i den nye avtalen som skal legges fram. Den nye avtalen er en konkretisering av asyl- og innvandringsavtalen som de fire samarbeidspartiene underskrev etter valget i fjor høst.

Dersom det blir enighet i kveld, går avtalen videre til partienes stortingsgrupper, som møtes onsdag.
Frp provoserer De siste par ukene har diverse utspill fra Frp Per Sandberg, Carl I. Hagen og i dag Christian Tybring-Gjedde, skapt sterk irritasjon særlig i Venstre-leiren. Per Sandberg har foreslått folkeavstemning om innvandring, Hagen har foreslått å dra Lofoten-kortet, mens Christian Tybring-Gjedde er villig til å skrote hele samarbeidsavtalen for en strengere innvandringspolitikk. Trine Skei Grande har sagt rett ut av utspillene gjør asylforhandlingene vanskeligere.

Hele Norges coronakart