- Målet er å ramme politiet mens de er på jobb

Trusselsituasjonen skiller seg klart ut fra den Norge opplevde i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Innenfor de kommende tolv månedene er det sannsynlig at det kan trues med, og bli forsøkt utført, terrorangrep i Norge, skrev PST i en pressemelding onsdag.

- En annen trusselsituasjon Politidirektør Odd Reidar Humlegård understreker at trusselsituasjonen som PST nå informerer om, skiller seg klart ut fra den Norge opplevde i sommer. Han sier videre at befolkningen ikke skal føle seg utrygge.

- Da visste vi ikke hvor trusselen skulle ramme. Befolkningen som sådan har ikke fått et skjerpet nivå. Nå gjelder det forsvar og politi. Det er rettet mot oss. Det er en vesentlig forskjell, og den er viktig, sa politidirektøren på en pressekonferanse i Politidirektoratet onsdag.

Humlegård fortalte at trusselbildet til dels er basert på handlingene til ekstreme islamister, som den siste tiden har gjennomført aksjoner i flere andre land som har vært rettet mot politi og forsvar.

- Trusselen er den samme som man ser i mange andre land. Det dreier seg om enkle anslag, som kan gjennomføres av en eller få personer, uten noen særlig planlegging. Målet er å ramme folk i politiet mens de er på jobb, sier politidirektøren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer