Finansminister Trygve Slagsvold Vedum

- Målet er åpne kraner til uka

Kommunene må selv få avgjøre om skjenkestopp eller begrensede skjenketider er nødvendige, mener Trygve Slagsvold Vedum. Dersom det ikke kommer tunge faglige råd mot, ønsker han oppheving av nasjonal skjenkestopp denne uka.

VIL ÅPNE: - Normalen må være å ha et så åpent samfunn som mulig, sier Trygve Slagsvold Vedum. Derom det ikke helsemyndighetene sterkt fraråder det, bør kommunene selv avgjøre skjenketider, mener han. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
VIL ÅPNE: - Normalen må være å ha et så åpent samfunn som mulig, sier Trygve Slagsvold Vedum. Derom det ikke helsemyndighetene sterkt fraråder det, bør kommunene selv avgjøre skjenketider, mener han. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRYSIL (Dagbladet): - Dersom det ikke kommer tunge faglige råd som fraråder det, så må vi lempe på skjenkestoppen denne uka. Normalen må være å ha et så åpent samfunn som mulig. Målet er åpne kraner, sier Vedum til Dagbladet.

Slik svarer han på den massive kritikken mot nasjonal skjenkestopp som rammer uteliv, kultur og reiseliv hardt.

Vedum vil ikke forskuttere hva regjeringen kommer med, men han forstår argumentene fra bransjen og fra storbyene om at den nasjonale skjenkestoppen må oppheves.

Han forteller at regjeringen jobber for en modell der kommunene bestemmer tiltak, også om skjenkestopp.

Lettelser denne uka

Presset mot regjeringen fra kommuner og aktører i restaurant- og utelivsbransjen har de siste dagene vokst til storm.

Statsminister Jonas Gahr Støre varslet fredag at regjeringen vil komme med lettelser i omikrontiltakene 14. januar.

I et møte med aktører i ute- og reiselivsbransjen i Trysil før helga fikk Vedum krystallklare meldinger, både om skjenkestoppen og om kompensasjonsordninger som ikke treffer.

Seinere på dagen kom de største byene i Kommunes Sentralforbund med krav om å oppheve den nasjonale skjenkestoppen. De vil bestemme selv om skjenkestopp eller begrensninger er nødvendige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.