- Målet er at flere får et bedre tilbud tidligere

Dette er noen av hovedpunktene i den nye helsereformen.

NY REFORM: I morgentimene i dag besøkte statsminister Jens Stoltenberg, helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen og kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa  bo- og rehabiliteringssenteret Aboldsø i Oslo hvor de blant annet fikk hilse på pasient Else S. Hauge. Klokka 12.30 i dag legger Hanssen fram den nye helsereformen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
NY REFORM: I morgentimene i dag besøkte statsminister Jens Stoltenberg, helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen og kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa bo- og rehabiliteringssenteret Aboldsø i Oslo hvor de blant annet fikk hilse på pasient Else S. Hauge. Klokka 12.30 i dag legger Hanssen fram den nye helsereformen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Klokka 12.30 i dag legger Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen fram den nye Samhandlingsreformen,  som har fått navnet «Rett behandling — på rett sted — til rett tid»

I samhandlingsreformen er mye av poenget at kommunene og sykehusene skal ha bedre samarbeid. Kommunene får også mye mer ansvar for å forebygge livsstilsykdommer som diabets og kols.

Hanssen har arbeidet dag og natt med reformen i et år og har tidligere omtalt den som sin baby. Likevel legger han i dag bare fram en stortingsmelding, hvor de første tiltakene ikke vil tre i kraft før tidligst i 2012.

Samhandlings-sykehjemDagbladet møtte Bjarne Håkon Hanssen, kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa og statsminister Jens Stoltenberg på Abildsø bo- og rehabiliteringssenter tidligere i dag. På senteret, som går for å være et sykehjem som er spesielt gode på samhandling, fikk Hanssen, Stoltenberg og Kleppa omvisning.

Blant annet fikk de hilse på pasient Else Solihaugen Hauge.

- Her føler jeg meg ivaretatt. Legen kommer innom meg hver eneste morgen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer