Mali-møter bak lukkede dører

Norge hadde i går samtaler med Frankrike om å bidra militært i Mali. - Frykten er et nytt kalifat, sier Frank Bakke-Jensen. Han understreker at ingen beslutning er fattet.

FRANK OG FRANKRIKE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, her fra et besøk på Rena leir, møtte franskmennene til bilaterale samtaler i går. Mali var på agendaen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRANK OG FRANKRIKE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, her fra et besøk på Rena leir, møtte franskmennene til bilaterale samtaler i går. Mali var på agendaen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MÜNCHEN (Dagbladet): Norge har hatt nye samtaler med Frankrike om å bidra militært til operasjonene i Mali.

Samtalene fant sted under sikkerhetskonferansen i München i går. Det bekrefter forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) overfor Dagbladet.

- Vi er i kontakt med ganske mange parter for å se hvordan en slik operasjon kan bli, og avklare hva som eventuelt må på plass, sier han.

Frank og Frankrike

Det var Frank Bakke-Jensen og den franske forsvarsministeren Florence Parly som diskuterte Mali bak lukkede dører i går. Det ble gjentatt at Frankrike ønsker et norsk bidrag i Mali velkommen, etter det Dagbladet forstår.

- Men vi må få en aksept hjemme for å eventuelt gjøre de tingene. Vi har vært i dialog med partiene i Norge over tid, og må presentere en skisse for dem, sier Bakke-Jensen.

Mali sliter med å stanse et ytterliggående islamistopprør som har herjet i flere år. Det brøt ut i 2012 og har siden krevd tusenvis av menneskeliv.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Frankrike sender ytterligere 600 soldater til den afrikanske Sahel-regionen for å bekjempe ekstremister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer