Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mali trodde isbjørn var vanlig i Norge og at julenissen bodde her

Mali Min Ah Andreassen (33) husker sin egen adopsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg husker det var veldig trist å bli adoptert bort, men etter hvert som jeg fikk fordøyd det ble jeg vant til tanken med å ha både en mor og en far, sier Mali Min Ah Andreassen (33) til Dagbladet.

I programpremieren til årets «Sporløs» med Silje Stang på TV2 i kveld fortelles Malis historie og hennes leting etter sin biologiske far i Sør-Korea og på Filippinene. Hennes siste minne om pappaen sin er fra da hun var tre år gammel. Hun var med sin mor til butikken i Seoul i Sør-Korea. Mali ventet utenfor da faren kom forbi. Han tok henne med til en kiosk i nærheten for å kjøpe noe godt. Samtidig kom moren ut og fant ikke dattera. Da far og datter kom gående tilbake, var mora lettet og rasende. Hun rev til seg barnet sitt fra faren og gikk derfra. Det var siste gang Mali så sin far.

- Jeg husker han som en kjærlig far, sier Mali i dag.

Alenemoren bestemte seg etter hvert å adoptere bort barnet sitt. Mali ble sendt til et barnehjem.

- Jeg husker vi fikk en del informasjon og bilder om hvor og til hvem vi skulle. Jeg visste ikke noe om Norge bortsett fra at isbjørnen levde der, at julenissen muligens kom derfra og at det gikk reinsdyr i gatene. Jeg husker jeg speidet etter dette da jeg kom til Norge, men så aldri noe, sier hun.

Hun husker reisen til Norge i 1989 som veldig spennende.

- Det var første gang jeg var i et fly og det er selvfølgelig veldig spennende for en åtteåring. Jeg husker flyturen som veldig lang og drøy. Vi var flere barn som skulle adopteres bort, så jeg var ikke alene, men de var mye yngre enn meg. Jeg husker at det var ingen som kunne koreansk og jeg kunne ikke engelsk så godt. Det gikk i kroppsspråk, sier hun.

I 2002 oppsøkte hun sin biologiske mor i Sør-Korea og de holder månedlig kontakt. Om faren hennes vet hun svært lite. Hun har forsøkt å finne ut mer, men det har vært vanskelig.

- Jeg visste veldig lite om faren min. Jeg hadde et fornavn, cirka alder og jeg visste han var musiker med bakgrunn fra Filippinene. Jeg søkte på Sporløs fordi jeg ønsker svar på om han er i live. Jeg vil lære han å kjenne. Turen med Silje Stang og tv-teamet har vært helt fantastisk. Jeg har følt meg godt ivaretatt og hatt gode samtalepartnere i situasjoner som har oppstått underveis.

«Sporløs» har premiere på TV2 i kveld klokka 20.

ADOPTERT SOM ÅTTEÅRING: Mali kom til Norge som åtteåring. I dag er hun 33 år og føler seg som en ekte trønder. Foto: Privat
ADOPTERT SOM ÅTTEÅRING: Mali kom til Norge som åtteåring. I dag er hun 33 år og føler seg som en ekte trønder. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media