Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malik risikerer 21 år for Tøyen-drapet

Khuram Shabbir Malik (25) risikerer 21 års fengsel for drapet på drosjesjåføren Afzal Ahmad (27) på Tøyen i Oslo i fjor. Riksadvokaten har tatt ut tiltale på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt er sju personer tiltalt for drapet på drosjesjåføren. Den strengeste tiltalen er mot Khuram Shabbir Malik, som politiet mener tilhører den såkalte B-gjengen. Malik risikerer 21 års fengsel.

«På en parkeringsplass vis-à-vis Kolstadgata 15 i Oslo drepte han Afzal Ahmad under særdeles skjerpende omstendigheter med pistol kaliber 22. Han skjøt flere skudd og traff Ahmad blant annet i brystet/overkroppen. Ahmad døde av indre forblødning,» heter det i tiltalen.

Rettssak i april

Rettssaken mot de sju tiltalte starter i Oslo byrett 2. april.

- Jeg vil ikke kommentere tiltalen spesielt. Tiltalen for forsettlig drap er tatt ut på ordre fra Riksadvokaten, er alt statsadvokat Erik Førde vil si til Dagbladet.

8. januar i fjor ble drosjesjåfør Afzal Ahmad (27) skutt ned og drept i Oslo. 16 personer var i starten siktet i saken. Nå er sju personer tiltalt. Politiet mener at alle sju tilhører den såkalte B-gjengen.

Drosjesjåfør Ahmad ble skutt både forfra og bakfra av gjerningsmannen, som politiet mener er Khuram Shabbir Malik.

Malik nektet først for å ha vært på stedet denne kvelden, men seinere innrømmet han at det var han som skjøt. Malik hevder imidlertid at skytingen skjedde i nødverge.

- Skulle drepes

- Min klient tar til etterretning at han er tiltalt for forsettlig drap, men han reagerer på at det er anført særdeles skjerpende omstendigheter. Særlig tatt i betraktning at flere av de tilstedeværende ble skadet av fornærmede. Selv opplevde han det som en presset situasjon. Min klient har fått en nødvergereaksjon, som må ses i sammenheng med tidligere episoder, som blant annet drapsforsøk, sier Maliks forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til Dagbladet.

Politiet mener at drapet på drosjesjåføren har sammenheng med konflikten mellom A- og B-gjengen i Oslo.

I tillegg til Khuram Shabbir Malik er ytterligere seks personer tiltalt. En er blant annet tiltalt for drapsforsøk, mens flere andre er tiltalt for forsøk på legemsbeskadigelse.

Advokat Johnny Veum, som representerer en av de tiltalte, vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

Hele Norges coronakart