UNG MOR: Få uker etter at Malin fødte vesle Lotte 15. august 2004, sto hun selv til konfirmasjon før det var duket for den store barnedåpen. - Jeg har aldri angret et sekund på at jeg ble mamma tidlig. Tenk - det er 11 år siden, sier Malin og får en god klem av datteren Lotte. Foto: Morten Eik og privat
UNG MOR: Få uker etter at Malin fødte vesle Lotte 15. august 2004, sto hun selv til konfirmasjon før det var duket for den store barnedåpen. - Jeg har aldri angret et sekund på at jeg ble mamma tidlig. Tenk - det er 11 år siden, sier Malin og får en god klem av datteren Lotte. Foto: Morten Eik og privatVis mer

Malin ble mamma tre uker før konfirmasjonen. - Jeg kommer til å bli en ung bestemor og oldemor

Malin Hammersgårs (26) ble gravid da hun gikk i niendeklasse. - Jeg trodde at barnet ville forsvinne av seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Malin Hammersgård (26) fra Bjørkelangen i Akershus gikk i 9. klasse, ble hun sammen med en jevnaldrende gutt.

- Det var egentlig bare en liten «greie». Vi var ikke sammen lenge, vi var jo bare 14 år, forteller Malin til Se og Hør.

Det gikk ikke så veldig lang tid før hun fattet mistanke om at hun var gravid.

Avslørt - Jeg fortrengte det i fem måneder, kanskje fordi jeg var litt flau. Jeg trodde at barnet bare ville forsvinne av seg selv. Det føles rart å si dette som voksen, men det var faktisk det jeg tenkte, forteller Malin.

[sitat=1,right,eight]Det tok tid før magen ble synlig, men hemmeligheten ble avslørt da bestemoren hennes spurte rett ut om hun var gravid.

- Jeg avviste det, men så kom mamma og spurte om det samme. Da la jeg alle kortene på bordet, forteller Malin.

Familien tok nyheten fint.

- Bestemor ble selv tidlig mor, og hun lovet å støtte meg. Mamma kjente på magen min og var spent, sier Malin.

Mye på en gang Tre uker før hun skulle konfirmeres, kom lille Lotte til verden. Og kort tid senere ble det barnedåp.

- Det skjedde så mye på en gang. Jeg forsto at jeg ikke kunne gå fulltid på ungdomsskolen. Heldigvis fikk jeg et tilrettelagt opplegg som gjorde at jeg fullførte skolen. I tillegg hadde jeg god støtte fra familien, forteller Malin - som etter hvert flyttet inn i en leilighet hos besteforeldrene.

Familie på fem Forholdet til barnefaren tok slutt før Lotte så dagens lys. Da Malin gikk på videregående skole, ble hun sammen med Dan Finstad (27) som hun i dag er forlovet med.

[bilde=1,left,twelve]Med tiden har familien vokst, og hun og Dag er blitt foreldre til Jenny (6) og Molly (4). Dermed er Lotte (11) stolt storesøster.

- Jeg har fått tre prinsesser, smiler 26-åringen som har utdannet seg til hjelpepleier mellom fødslene.

Barnekjær Malin deltok i TVserien «Unge mødre» for syv år siden. Hun har blogget om livet som småbarnsmor, men følte i sommer at tiden var inne for å legge ned bloggen, først og fremst av hensyn til barna. Når Malin tenker tilbake, angrer hun ikke på at hun ble mamma som ung.

- Jeg kommer til å bli en ung bestemor og oldemor. Det kan bli morsomt, så barnekjær som jeg er, sier hun.

HERLIG UNGEFLOKK:
- Jeg er heldig som har tre
flotte jenter. Det er alltid liv
med barn i huset, sier Malin
med døtrene Lotte (11, f.v.),
Molly (4) og Jenny (6). Foto: Morten Eik
HERLIG UNGEFLOKK: - Jeg er heldig som har tre flotte jenter. Det er alltid liv med barn i huset, sier Malin med døtrene Lotte (11, f.v.), Molly (4) og Jenny (6). Foto: Morten Eik Vis mer