Måling før valget ga Ahmadinejad seier

Viser en amerikansk meningsmåling utført i Iran før det omstridte valget.

PROTEST: Flere hundre tusen iranere tok i dag til gatene for å støtte Mir Hossein Mousavi. Men en amerikansk måling før valget viser at Ahmadinejad lå an til seier. Foto: AFP/BEHROUZ MEHRI/SCANPIX
PROTEST: Flere hundre tusen iranere tok i dag til gatene for å støtte Mir Hossein Mousavi. Men en amerikansk måling før valget viser at Ahmadinejad lå an til seier. Foto: AFP/BEHROUZ MEHRI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

En amerikansk meningsmåling utført i Iran før det omstridte valget, pekte mot en solid seier for sittende president Mahmoud Ahmadinejad.

Meningsmålingen tre uker før valget ga Ahmadinejad et enda større flertall enn det de offisielle valgresultatene gjorde. Det kan tyde på at valgresultatet uttrykker velgernes syn og ikke skyldes ikke omfattende valgfusk, skriver de ansvarlige for målingen i en artikkel i Washington Post mandag.

- Mens vestlige nyhetsreportasjer i dagene fram mot valget rettet oppmerksomheten mot en iransk opinion som entusiastisk støttet Ahmadinejads hovedmotstander, viser vår vitenskapelige måling fra alle Irans 30 provinser at Ahmadinejad lå langt foran, skriver Ken Ballen og Patrick Doherty.

I målingen sa 34 prosent av de spurte at de ville stemme for Ahmadinejad, mens 14 prosent sa de ville stemme for Mousavi. 27 prosent hadde ikke bestemt seg. Styrkeforholdet Ahmadinejad-Mousavi var dermed over 2 mot 1, ifølge målingen, som ble utført fra 11. mai til 20. mai, i dagene før den offisielle valgkampen startet.

Ahmadinejad fikk 66,2 prosent av stemmene, mens Mousavi fikk 34,7 prosent, ifølge det offisielle valgresultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer