Måling: Hver femte stemme til Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna seiler i medvind, mens Socialdemokraterna har rekordlav oppslutning idet valgkampen innledes i Sverige.

GÅR FRAM: Sverigedemokraternes partileder Jimmie Åkesson under partiets landsmøte i fjor høst. Foto: NTB scanpix
GÅR FRAM: Sverigedemokraternes partileder Jimmie Åkesson under partiets landsmøte i fjor høst. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det høyrepopulistiske og innvandringskritiske Sverigedemokraterna (SD) har nå 20 prosent av velgerne i ryggen, viser en Ipsos-måling utført for Dagens Nyheter. En tilsvarende måling gjort av Sifo for Svenska Dagbladet gir partiet en oppslutning på 18,7 prosent.

Partileder Jimmie Åkesson mener SD kan bli Sveriges største parti i valget i september.

– Ja, det tror jeg. Det har jeg trodd hele tiden, sier Åkesson, som tror SD vokser på bekostning av Socialdemokraterna.

– Hadde rett hele tiden

Den siste tiden har både Socialdemokraterna og høyrepartiet Moderaterna skjerpet tonen i innvandringsdebatten, men uten at det har resultert i flere stemmer.

Åkessons analyse er at dette viser at SD har hatt rett hele tiden, og at de andre partiene mangler troverdighet i dette spørsmålet.

Ipsos-målingen gir Socialdemokraterna kun 24 prosents oppslutning, mens Sifo-målingen viser 25,2 prosent. Aldri tidligere har partiet hatt lavere oppslutning ved begynnelsen av en valgkamp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer