Malinglager i brann i Stockholm

Fem personer har fått røykskader etter en eksplosjon i et malingslager i Stockholm i ettermiddag. Den giftige røyken ligger nå over store deler av byen. Det er uklart om noen er inne i den brennende bygningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde ved femtiden i ettermiddag, melder Expressen. Aftonbladet melder at fem personer har fått røykskader i brannen. Malingslageret ligger på et industriområde sør i Stockholm, og redningsarbeidet pågikk fremdeles ved 19.20-tiden i kveld.

Flere personer jobbet inne på et billakkeringsfirma da lageret eksploderte, og redningsarbeidere vet foreløpig ikke om det er noen inne i den brennende bygningen.

- Det var flere personer som jobbet på billakkeringsfirmaet, men vi vet ingenting om dem foreløpig siden redningsmannskapene ikke har klart å komme nær nok brannen, sier Stockholms-politiets pressetalsmann, Björn Pihlblad til Expressen. Han legger til at det trolig er flere gasstanker inne i bygningen som de frykter skal eksplodere.

Et 40-talls brannmenn jobber nå med å slokke brannen.

Bygningen som står i flammer er på fire etasjer og eksplosjonen skjedde i første etasje. Ansatte som var på jobb på kontoret ble blåst av stolene da lageret eksploderte, skriver Expressen.

Hele området er nå sperret av og alle må holde seg 300 meter unna av frykt for flere eksplosjoner.