Mallorca herjet av storm

Øyevitner beskriver kaotiske scener på ferieøya.

HERJET: Turister beskriver kaotiske scener på ferieøya etter at et kraftig uvær brått slo inn på formiddagen søndag 27. august. Foto: @gozzo82 via X via Reuters
HERJET: Turister beskriver kaotiske scener på ferieøya etter at et kraftig uvær brått slo inn på formiddagen søndag 27. august. Foto: @gozzo82 via X via Reuters Vis mer
Publisert

- Vi så de mørke skyene, og bestemte oss for å snu og gå hjem. Etter to minutter kom stoler flagrende, og mannen min ble truffet i ryggen av en stor blomsterpotte, beskriver svenske Emma Abrahamsson (61) til storavisa Aftonbladet.

- Vi løp for livet, og klarte så vidt holde oss stående, beskriver hun videre.

Et voldsomt uvær traff feriefavoritten Mallorca søndag. Den engelskspråklige lokalavisa Majorca Daily Bulletin melder at uværet traff brått og voldsomt rundt klokka 11.15 søndag.

223 hendelser

Ifølge Aftonbladet har det blåst opp mot 34 sekundmeter i kastene. Øyas redningstjeneste fikk 223 varslinger om hendelser forskjellige steder, som trær som har blåst over ende og oversvømte kjellere.

Avisa skriver videre at en gravid kvinne ble skadd da hun fikk et skilt over seg. I tillegg måtte en kajakkpadler reddes inn til land. Det samme måtte to barn som ble blåst ut mot det åpne havet mens de lå på flytemadrasser.

Her bryter rundt 100 ungdommer ut i slåsskamp i utkanten av Palma på Mallorca. Nå får politiet kritikk. Video: Twitter. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Måtte søke ly

Svenske Emma Abrahamsson og ektemannen måtte til slutt søke ly hjemme hos en kaféeier på vei tilbake til hotellet de bodde på.

- Vi ble veldig redde, sier Abrahamsson til Aftonbladet.

Også skipstrafikken fikk problemer i det voldsomme uværet. Et cruiseskip som lå fortøyd i Palma på Mallorca ble slitt løs i vinden. Ifølge BBC kolliderte skipet med et lasteskip.

Passasjerer som var om bord beskriver at skipet drev til havs «som en papirbåt».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer