URO: Rosengård i Malmö har sett mye uroligheter i det siste. Her fra desember i fjor. Foto: SIMEON OGÉN/SCANPIX
URO: Rosengård i Malmö har sett mye uroligheter i det siste. Her fra desember i fjor. Foto: SIMEON OGÉN/SCANPIXVis mer

Malmö-ordfører gir Acta skyld for «forslumming»

Mener det norske firmaets leiligheter ikke holder forsvarlig standard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i Malmö mener det norske selskapet Acta er medansvarlig for forslummingen i Rosengård, bydelen som Frp-formann Siv Jensen omtaler som skrekkeksempel på «snikislamisering».

Ordfører Ilmar Reepalu avviser overfor flere medier blankt Siv Jensens påstand om at sharialover gjelder i bydelen, men innrømmer kummerlige boforhold. Til P4 sier Reepalu at norske Acta har mye av skylden for de kummerlige boforholdene.

- De eier rundt 800 leiligheter i bydelen, den bydelen som Fremskrittspartiet i Norge mener er en innvandrergetto med slumlignende forhold, sier Reepalu.

- Disse forholdene, som noen mener ligner en slum, skyldes i stor grad forholdene i Actas leiligheter. Det er kakerlakker, mugg, råte og rust. Forhold ingen mennesker bør leve under, og som vi nå er i dialog med selskapet om å rette på, sier ordføreren.

Acta ønsker ikke å kommentere påstanden fra Malmö-ordføreren, men informasjonssjef Rune Wangsmo sier at leilighetene er et problem de er klar over.

- De er over 30 år gamle, og nesten alt av inntektene har gått til vedlikehold. Vi har brukt mer enn normalt på vedlikehold her, sier Wangsmo til P4.

- Nå skal også arbeidet trappes opp for å forbedre standarden, sier Wangsmo.

Reepalu hevder på sin side at kommunens egne leiligheter i Rosengård har gode forhold.

(NTB)