Malmö-politikere inviterer Fremskrittspartiet

For å se på forholdene i byen.

INVITERT TIL SØR-SVERIGE: Svenske politikere mener FrP må selv se hvordan det er i Malmö. Foto: Berit Roald / SCANPIX
INVITERT TIL SØR-SVERIGE: Svenske politikere mener FrP må selv se hvordan det er i Malmö. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det norske Fremskrittspartiet må gjerne sende folk til Malmö for å studere forholdene der, sier lederen for bystyret i den sørsvenske byen. Partiet har kontaktet myndighetene i Malmö for diskutere et møte.

Kommunalråd Illmar Reepalu sa søndag at representanter for Frp gjerne får komme på besøk for å snakke med politikere og politifolk.

Frp-formann Siv Jensen hevdet lørdag i en tale til partiets landsstyre at svensk lov er erstattet av islamsk sharialovgivning i deler av Malmö.

Det svenske politiet våger seg knapt inn i deler av byen, sa hun. Bydelen Rosengård i Malmö har de siste årene vært preget av radikale islamistiske grupper som sies å gå inn for religiøs isolasjon fra det svenske storsamfunnet og som anklages for å spre hat.

Illmar Reepalu sier han må ha mer enn noen få dager på seg for å forberede et Frp-besøk.

- Men da skal de besøkende selvsagt få treffe politikere i Rosengård og høre hvordan det fungerer der ute, lover han overfor nyhetsbyrået TT.

Han antyder at Siv Jensens uttalelser kan ha med den forestående valgkampen i Norge å gjøre. Selv mener han det er viktig å være oppmerksom på en utvikling lik den man har sett i Malmö, men at denne utviklingen ikke nødvendigvis er typisk for muslimskdominerte strøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer