INVITERT TIL SØR-SVERIGE: Svenske politikere mener FrP må selv se hvordan det er i Malmö. Foto: Berit Roald / SCANPIX
INVITERT TIL SØR-SVERIGE: Svenske politikere mener FrP må selv se hvordan det er i Malmö. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

Malmö-politikere inviterer Fremskrittspartiet

For å se på forholdene i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske Fremskrittspartiet må gjerne sende folk til Malmö for å studere forholdene der, sier lederen for bystyret i den sørsvenske byen. Partiet har kontaktet myndighetene i Malmö for diskutere et møte.

Kommunalråd Illmar Reepalu sa søndag at representanter for Frp gjerne får komme på besøk for å snakke med politikere og politifolk.

Frp-formann Siv Jensen hevdet lørdag i en tale til partiets landsstyre at svensk lov er erstattet av islamsk sharialovgivning i deler av Malmö.

Det svenske politiet våger seg knapt inn i deler av byen, sa hun. Bydelen Rosengård i Malmö har de siste årene vært preget av radikale islamistiske grupper som sies å gå inn for religiøs isolasjon fra det svenske storsamfunnet og som anklages for å spre hat.

Illmar Reepalu sier han må ha mer enn noen få dager på seg for å forberede et Frp-besøk.

- Men da skal de besøkende selvsagt få treffe politikere i Rosengård og høre hvordan det fungerer der ute, lover han overfor nyhetsbyrået TT.

Han antyder at Siv Jensens uttalelser kan ha med den forestående valgkampen i Norge å gjøre. Selv mener han det er viktig å være oppmerksom på en utvikling lik den man har sett i Malmö, men at denne utviklingen ikke nødvendigvis er typisk for muslimskdominerte strøk.

Islamsk råd og Stoltenberg reagerer: - Siv snakker som tyskerne før krigen

(NTB)


Fra redaksjonen:  Debatten på denne saken er stoppet på grunn av rasistiske innlegg