UTVIDET TILTALE: I tirsdagens rettsmøte ble Peter Mangs tiltalt for to nye drapsforsøk. Den nye tiltalen går ut på at Mangs skal ha skutt to personer med bare en times mellomrom i juni i fjor. Foto: AFP/Scanpix
UTVIDET TILTALE: I tirsdagens rettsmøte ble Peter Mangs tiltalt for to nye drapsforsøk. Den nye tiltalen går ut på at Mangs skal ha skutt to personer med bare en times mellomrom i juni i fjor. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Malmö-skytter Peter Mangs tiltalt for flere drapsforsøk

Fra før tiltalt for tre drap og ti drapsforsøk etter snikskytingsepisodene i Malmö i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tirsdagens rettsmøte ble Mangs tiltalt for to nye drapsforsøk. Den nye tiltalen går ut på at Mangs skal ha skutt to personer med bare en times mellomrom i juni i fjor.

Først skal han ha avfyrt et skudd gjennom vinduet til et treningssenter og truffet en mann i ryggen. Senere skal han ha syklet videre til et annet sted og skutt en mann gjennom en bilrute.

Mangs ble pågrepet 6. november i fjor, mistenkt for drap og drapsforsøk i forbindelse med en rekke skyteepisoder i Malmö det siste året.

I desember ble tiltalen mot ham utvidet til å også gjelde drap som skjedde i 2003, samt ytterligere drapsforsøk som skjedde i årene 2006-2010.

Det svenske politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen av skyting mot minst 16 personer i fjor. I flere av tilfellene er det samme våpenet brukt, et grovkalibret håndvåpen. Alle bortsett fra ett av ofrene for skytingen har innvandrerbakgrunn.

(NTB)