Målmann med mot

Navn: Erik Holtan Alder: 31 Yrke: Fotballspiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er en annerledes keeper og idrettshelt. Ikke bare er han litt lavere enn keepere flest. Han er også litt trinnere. «Stutt-tjukken» og «Smørbukk» er to av flere oppnavn som har blitt hengende ved ham. I en kamp mot Lyn for noen sesonger siden lå det faktisk en hamburger og en milkshake klar ved stolperota da Erik Holtan entret buret.

For Holtan spiller ikke mobbinga noen større rolle. For ikke er han spesielt feit, og ikke veldig liten heller. Han er først og fremst en meget god keeper og en mann med meningers mot, befriende renset for de triste fotballklisjeene som mange toppspillerne og sportsjournalister renner over av.

Erik har i dag over 170 kamper for Norges mestvinnende cuplag. Han har fulgt Odd-laget i tykt og tynt gjennom «skuggeheimen» på 90-tallet. 2. divisjonsspill (les tredje) ble det også før oppturen virkelig tok fart i 1998-sesongen. Opprykket ble sikret, og de siste to sesongene har Holtan endelig fått bryne seg mot de aller beste i Norge. Og han har klart seg bra. Egentlig kommer han fra Moss, og har en fortid i Kongsvinger. Her traff han en av sine beste venner, Stig Inge Bjørnebye. Også sistnevnte en mann med meningers mot, om enn ikke helt på Holtans nivå.

Når andre sier de skal ut og hygge seg litt for å feire en seier, skal Holtan ta et par øl. Minst. Han har sagt sitt om Oslo-avisene, som inntil nå stort sett har omtalt hans kjære Odd i notiser og bortgjemte artikler. Holtan går heller ikke av veien for å kritisere sin egen ledelse i Odd. Sist da man i vår solgte Odds eneste stjerne, Frode Johnsen, til Rosenborg. - Når de selger Frode, er de totalt uten ambisjoner, fastslo Erik overfor Dagbladet. Nå fikk han ikke helt rett i den saken, men satte likevel fingeren på en viktig problemstilling for alle norske klubber med unntak av Rosenborg.

De som kjenner den karismatiske Odd-keeperen, betegner ham som et realt mannfolk. Nå går han inn i en ny sesong for Odd, nok en gang som kaptein, etter å ha hentet hjem kongepokalen til Skien for første gang siden 1931. Så langt er det norske toppspillere som har fått føle Holtans rike arsenal av fyndord hagle mot seg. Neste høst kan overbetalte spillere fra Europas toppklubber vente seg det samme.